18 oktober 2e Turfvaartlezing door Wieke Bonthuis en Hans Schep

06-10-2018 14:36

Turfvaart en Bijloop: van economische oorsprong toen, tot ‘natte natuurparel’ nu.

Wieke Bonthuis, algemeen bestuurslid bij waterschap Brabantse Delta en Hans Schep, districtsbeheerder bij Brabants Landschap, nemen u mee in de aanpak en inrichting van het gebied tussen Roosendaal/Achtmaal en de stadsgrens van Breda.

Hoe pak je zo’n gebied aan zodat het voor iedereen, voor natuur en mens mooier wordt? Hoe mooi is het nu geworden?!

We hebben het over inrichting van vennen, plaatsen van stuwen, verleggen van een stukje Bijloop en meer. Er wordt een filmpje getoond en er worden verhalen verteld. Ook over droogte en te veel water en over de gebruikers van het gebied. Hoe ga je ermee om?

In het hele gebied zijn verschillende deelprojecten uitgevoerd, die samen tot het eindresultaat hebben geleid. We vertellen de highlights.

In het verlengde hiervan wordt nog iets meer ingezoomd op wat een waterschap nou eigenlijk nog meer doet. Soms merken we niets van een waterschap en dan opeens staat het midden in de belangstelling. Wat mag je verwachten van een waterschap, bijvoorbeeld voor de stedeling.

De lezing vindt plaats in de Johanneskerk, Dreef 5 in Princenhage. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang lezing 20.00 uur. Entree € 3,00 incl. kopje koffie/thee.